19. listopadu 2017

Kaše z ječmene se svařenou hruškou a pistáciemi



Zbyněk je úplně na hadry.
Jako na kaši? 
Jo, to taky.

Hanka je úplně na plech.
Jako na kaši?
Asi taky.

Péťa je úplně na šrot.
Jako na kaši?
Taky.

Marie je úplně na mol.
Jako na kaši?
Spíš na E.

Takže asi dobrá party. Jsi taky na kaši? Já jo a hele, jak se to dělá!






Nakoupit / navážit
(na 1 větší porci)

na základ
  • 70g ječmenného bulguru (dá se koupit ve zdravé výživě - odkaz tady, ale jestli vás ječmen nebere, tak klidně nahraďte vločkami, jáhly nebo pohankou)
  • 400ml mandlového/rýžového/sójového/kravského mléka 
  • špetka mořské soli
nahoru
  • 1/2 větší hrušky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1/2 lžičky ghí
  • 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 celá skořice
  • 1/4 lžičky čerstvě nadrceného hřebíčku
  • špetka čerstvě nadrceného nového koření
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce vody
  • nesolené pistácie
  • lžíce skyru (do hotové kaše, ale nemusí být)

Postup
1) Je ráno a my se těšíme, protože bude velká vůně! Začneme s hruškou. Do menšího kastrůlku nakrájíme hrušku na plátky a přihodíme k ní zbytek ingrediencí. Necháme je takhle spolu chvilku odpočívat a jdeme na kaši.

2) Kaše je pohoda, všechno hodíme do menšího kastrůlku, občas promíchneme a bubláme na mírném ohni celkem asi 15 minut než ječmen změkne. Asi po pěti minutách zatopíme i pod hruškou a bubláme pomalu taky, ať se všechny chutě krásně spojí. Pecka ta vůně, žejo!























3) Hotovka! Teď už jen kaši nandáme do misky, přelijeme nejvoňavější šťávou z hrušky, nahoru naskládáme plátky a posypeme pistáciemi nebo klidně i praženými mandlemi. Jestli se na to zrovna cítíte, tak to všechno ještě můžete polít troškou javorového sirupu a už to bude úplná bomba. Podzim v misce, žejo! Klidně si do toho ještě můžete hodit skyr, ale není třeba.


A tady ještě dorazil skyr!






















Mně přijde super být na kaši hned zrána, tak dejte vědět, jestli vás to taky ba!))

Žádné komentáře:

Okomentovat