23. října 2017

Sousedovy prsty



"Mohl bys prosímtě dojít k sousedům pro prsty? Já je minule zapomněla koupit a teď koukám, že už došly."
"Už zase? Proč si je vždycky nenakoupíš na rok dopředu? Můžeš si je naložit a na mě pak nebudou koukat sousedi jak na blázna."
"Víš, že naložený jsou dobrý jen do salátu a já tyhle chci upéct. To ti přeci chutná, ne?"
"Jo, to jo. Tak já jich u sousedů vezmu víc, myslím, že mají dneska rodinnou oslavu, a když něco zbyde, tak si večer můžem zahrát strč prst skrz krk! To jsme naposled hráli v kempu, pamatuješ?"
"U toho dětskýho tábora? Pamatuju! To byla krásná dovolená."

A co váš soused? Kdy budou doma něco slavit? Určitě mu skočte popřát!

Nakoupit/navážit
(asi na 15 prstů)
  • 4 prsty z pravé ruky souseda (palec je příliš tuhý a starší může být i hořký)
  • 4 prsty z levé ruky sousedky (Levá je důležitá, u žen jsou prsty z pravé ruky pro lidské tělo toxické. Palec není, stejně jako u mužů, příliš vhodný ke konzumaci.)
  • 3 prsty z pravé ruky sousedova vnuka (nejlépe chutnají prsty ve věku 8-12 let)
  • 4 prsty z levé ruky sousedovy vnučky (nejlépe chutnají prsty ve věku od 6-10 let)
NEBO
  • 200g hladké mouky
  • špetka soli
  • 80g třtinového cukru 
  • lžička vanilkového extraktu
  • 120g másla (chlazeného a nakrájeného na kostky)
  • 2 žloutky
  • 15 mandlí (spařených a oloupaných)
  • potravinářské gelové barvy na zásadní polakování













Postup
1) Sousedovy prsty jsou taková pohoda, že to asi ani víc nejde. Všechny ingredience hodíme do mixéru s ostrými noži a mixujeme tak dlouho až se to všechno spojí v jedno těsto. Jde to úplně suprově a skvěle se s tím pracuje.
























2) Teď už jen z těsta tvarujeme koule velké asi jako pingpongový míček (alespoň doufám, nějak si ho teď nemůžu vybavit))) a z nich pak tvarujeme prsty. Prsty se při pečení celkem dost nafouknou, takže jim nechte dost místa. Teď už pečeme na 180°C 12-15 minut, ale hodně záleží na troubě, tak je lepší je hlídat.

















3) Prsty upečené, tak je necháme chvilku odpočinout a můžeme se vrhnout na manikúru! Lakujeme jako diví a necháme zaschnout. Prostě nehtové studio jako blázen.


Hotovka! Tak zapomenem na varovný prst a dáme si radši ten sousedův? Jasný!


Klidně i s mrkacím salátem!))

Originál receptu je z BBC Good Food https://www.bbcgoodfood.com/.

Žádné komentáře:

Okomentovat