20. března 2017

Prostě koule s vločkami a quinoou



Prostě koule. 
Prosimtě podívej se Rudovi do žákovský. Tu matiku má po tobě, já v ní byla vždycky dobrá.

Prostě koule.
Mami, toho psa nemůžeš furt takhle krmit. Ta porce granulí, co jsem ti tu nechal byla na týden a ne na den. Máš to tady napsaný.

Prostě koule.
Hele brácho, chápeš, jak je to na zemi všechno propojený a co se asi všechno děje ve všech paralelních vesmírech? Třeba tenhle globus je lampa a naopak. 

Prostě koule.
Důvod, proč je tady tolik vody je, že Žaneta chtěla zkoulovat Tondu v chalupě, aby neměl kam utýct a on spal, tak si tady ty koule položila než se vzbudí, no.

Prostě koule.
A jak vidíme na diagramu, hlava je tvořena z dvaceti osmi samostatných kostí. V hlavě se také nachází centra očí, sluchu, čichu a chuti...Roberte, Hanko! Co to tam děláte? Dávejte pozor, bude to v testu!


Nakoupit/navážit
(asi na 18 koulí)
  • 100g jemných vloček
  • 100g quinoa
  • 50g 70% čokolády
  • 200g malin
  • 2 vrchovaté lžíce burákového másla s kousky
  • 1 vrchovatá lžíce tahini
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • lžička skořice
  • čtvrt lžičky kardamomu
  • špetka hřebíčku


Postup
1) Bude rychlovka dezert! Všechno, co teď potřebujeme ke štěstí je větší mísa a místo v mrazáku. Jako fakt.



2) Ničeho se nebojíme, uvaříme quinou, nakrájíme malinu a čokošku, všechny ingredience naházíme do mísy a rukama spojíme v jednu směs. A jako to je fakt skoro všechno!

3) Teď už jen ze směsi tvarujeme kuličky velké asi jako pingpongový míček nebo prostě tak, aby se vám líbily a ochutnáváme a házíme do mrazáku. Teď už není co řešit a vždycky, když vás přepadne mlsná, tak na vás bude čekat koule v mrazáku. Je lepší dát ji šanci chvilku rozmrznout, aby se chutě hezky rozvinuly. Můžete si jich také dělat menší počet a nechávat si je v lednici, ten mrazák je čistě kvůli trvanlivosti.

Prostě koule.


Recept je inspirován receptem z blogu Eating by Elaine http://www.eatingbyelaine.com/ .

Žádné komentáře:

Okomentovat