12. února 2017

Medvědí sušenky



V medvědí řeči se 'oříšek' řekne 'buooaarn' a tlapa 'buaaoorn', takže někdy je v tom prostě hokej.
Schválně si za domácí úkol zkuste přeložit větu: Medvěd má v tlapě oříšek.

Kapesní medvědí slovník
medvěd - 'hooaarp'
mít (3. os. č.j.) - 'eerua' [infinitiv - 'eerin']
v - 'muun'


Tihle medvědi v tom mají úplně jasno, tak si je upečte a oni vám s tím překladem pomůžou. 
Chystá se překladatelský oříšek. A medvědí taky.

Nakoupit / navážit
(asi na 50 medvědů)
  • 125g másla (dobře vychlazeného)
  • 175g hladké mouky
  • půl lžičky mořské soli
  • 60g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra ze dvou mandarinek (bez chemického ošetření)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce (žloutek do těsta a bílek na potření)
  • ořechy (medvědům do tlapek)
Postup
1) Medvědí těsto je velká pohoda jazz. Mouku nasypeme do větší mísy a nastrouháme do ni máslo. Co říkáte na strohání másla? Mě to hrozně rozesmívá! Když máme nastrouháno, tak z toho prsty vytvoříme takovou drobenku.



2) Drobenka na světě? Tak přihodíme zbytek ingrediencí, hezky spojíme, vytvarujeme do placky a hodíme na půl hodiny odpočinout do mrazáku.

3) Těsto venku z mrazáku? Tak ho necháme asi 10 minut odpočinout a mezitím tasíme vál, váleček a mouku na poprášení. Z těsta si vyválíme placku a vykrajujeme veselé medvědy.

 4) Medvědy sázíme na plech vyložený pečícím papírem a troubu žhavíme na 170˚C.

5) Každý méďa dostane na bříško ořech, obejme ho tlapkami a oči a čumák zajistí špejle. Nakonec krasavce pomašlujeme bílkem a dáme do trouby asi na 12 minut. Hodně záleží na troubě, takže je hlídejte ať z nich není medvěd baribal.

Hotovka! Už se smějete? 

Takže talířek, golden milk nebo kakajíčko a medvědí sezóna může začít!

Tak dejte vědět, jestli už jste se naučili medvědí řeč, jak jste si přeložili domácí úkol a jestli se u vás doma medvědi chytli jako u nás.

Breeuij!*

*[Ahoj!] - překlad autorky


Originál receptu na těsto je z kuchařky Scandilicious Baking.

5 komentářů:

  1. Breeuij Hladová :-)
    Předně - chválím nový design blogu, nádhera ;)
    Díky za nový recept, naprosto mě tenhle nápad nadchnul. Už jenom nad fotkami se usmívám :D vtípek s baribalem mě přímo rozesmál:D
    Určitě vyzkouším! Terez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Breeuij Terez!))))
      Díky moc za krásný komentář, jsem fakt ráda, že se nové logo a medvědi líbí!)))
      Určitě dej vědět až vyzkoušíš a pošli třeba i fotku!)) Měj se super!
      H.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Větu "Medvěd má v tlapě oříšek" vám s naprostou přesností přeloží jen zde ,u online překladače mi to přeložilo nesmysl :)

    OdpovědětVymazat