16. ledna 2017

Zimní mléko s kořením a rumem



Ukázalo se, že v lednu 2017 mi svědčí komiksy, čínské sušenky, mandlová mléka, darované vysavače, skořice, nové květiny v kanceláři, kardamomy, relaxační hudby, zázvory, bodička, hřebíčky, šumy moře a taky trochu ty rumy. Dáme spolu?































Postup
1) Zimní mléko je sranda a úplně nejlíp chutná, když se zrovna vrátíte z procházky a sněhů! Je tedy potřeba plánovat trochu dopředu a naložit si ho přes noc do lednice s kořením, aby se chutě stihly hezky rozvinout. Takže naplánujem procházku na zítra, hodíme všechno do hrnce a dáme spát do chladu.

























2) Vůně jako blázen, žejo! Tak teď už jen přecedíme, vrátíme datle do mléka a pořádně rozmixujeme. Hotovo, tak házíme do menšího kastrůlku a vesele zahříváme a tasíme hrnky. Mléko horké, tak ho přelijeme do hrnků a ještě nahoru lehce strouhneme muškátový oříšek a posypeme lehce skořicí. To by šlo, ne?








Tam, kde je mandlové mléko a koření to jako nemůže dopadnout špatně, to si tady nemusíme vůbec vysvětlovat, žejo. Tak užívejte zimy a mrazy a dejte vědět, jak jste se zahřáli a jestli vás taky tak baví Watchmen.))

Žádné komentáře:

Okomentovat