30. prosince 2016



Sušenky z burákového másla, tahini a ovesných vloček



Nevýhodou mrazu je, že: 
1) mám podzimní bundu a boty
2) nenosím čepici
3) rukavice jsem si zapomněla v Brně
4) sousedův pes má zlomenou nohu
5) babička si myslí, že kouříš, jak ti jde pára od pusy

Výhodou mrazu je, že:
1) s kaluží je daleko větší sranda
2) tobě čepice hrozně sluší
3) umře spousta klíšťat
4) tráva ti vrže pod botama
5) můžeš se zahřát doma kakaem se sušenkou





























Nakoupit / navážit
asi na 30 sušenek
  • 150g sekaných ovesných vloček
  • 100g pohankové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 100ml javorového sirupu
  • 250g burákového másla (klidně si udělejte vlastní - recept tady)
  • 90g tahini (klidně můžete nahradit burákovým máslem, ale tahini to chuťově rozjede víc)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200g malin
  • 90ml olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka nového koření
Postup
1) Tak zase to bude úplně jednoduchý a úplný bájo! Troubu žhavíme na 180˚C. Ve velké míse smícháme vločky s moukou, jedlou sodou, solí a kořením. V menším kastrůlku zahřejeme burákové máslo s olejem, tahini, javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Pomalu zahříváme dokud to hezky nepovolí. Nebude to trvat dlouho, tak hlídáme a mícháme. Není potřeba to zahřívat nějak zásadně, prostě jen tak, abychom to mohli v pohodě zamíchat do sebe.































2) Hotovka! Teď nalijeme směs z burákového másla do suché směsi z vloček a promícháme než se to spojí. Těsto na světě!



























3) Čas na maliny! Lehce pokrájíme a zamícháme do těsta. Větší kousky, menší kousky, jak se vám to bude líbit. Teď už plech, pečící papír a trouba čeká!
































4) Tvarujeme kuličky velké asi jako pinpongový míček a splácneme je opatrně vidličkou. Pohoda, ne? Teď trouba asi na 12 minut.

































Tak už jen necháme chvíli odpočinout na plechu a vaříme si kakajíčko! Dejte vědět, jak vás to ba a co vy a mrazy.


Originál receptu je z kuchařky Green Kitchen Travels.

Žádné komentáře:

Okomentovat