9. října 2014

Dýňové placičky na kokosovém oleji s omáčkou z banánu a pomeranče



Já někdy hrozně plácám. Plácám do polštáře na balkóně a mám pocit, že je moc super, že se v něm to peří hezky provětrá, Plácám kraviny, když se mě děda ptá, proč ještě nemám napsanou tu bakalářku, Plácám si s bratrancem, když u krbu na zahradě opékáme topinky na roštu, Plácám sebou do vody, když po dvacátýpátý zkouším skočit šipku, Plácám si přírodní masku na obličej a vlasy a je to zatraceně zábavný a Plácám se přes kapsu, když mě pustíte nakupovat oblečení a jídlo a oblečení s jídlem. Jo a pak je vlastně někdy ráno a já plácám v kuchyni. Placičky. Plácám. Plácnem si?

Ty placičky jsou z dýně. Z dýně a rýžové mouky a ta omáčka je z banánu. Z banánu a pomeranče. A baví mě!

Nakoupit / navážit
na těsto
na omáčku
  • 2 banány
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce medu



Postup
1) Placičky z dýně jsou oranžová symfonie. Jestli volíte domácí dýňové pyré, tak dýni hokkaido nakrájejte na menší kousky a vařte dokud nezměkne. Pak už jen slijte většinu vody a rozmixujte. Jupí, pyré na světě! Teď všechny ingredience na těsto smícháme ve větší míse a můžeme vesele smažit. Těsto se bude trochu lepit, ale na pánvi bude poslouchat dobře. 


2) Vrháme se tedy na smažení na kokosovém oleji. Ta vůně je boží a v těch placičkách je ten kokos fakt cítit. Navíc si z toho oleje můžete vyrobit taky masku na vlasy, jo, takže jestli máte čas, tak se vydejte na cestu kokosovým rájem. Maska pecka, placičky pecka.

3) Když máme doplacičkováno, tak si nakrájíme banán a pomeranč, na pánvi necháme rozehřát asi lžičku kokosového oleje a na to hodíme banán i pomeranč s medem a chvíli vesele opékáme. Všechno se to spojí a vznikne z toho taková kašovitá omáčka. Tak hurá s ní na placičky a můžeme to rozjet.

4) Mě osobně teda ten pomeranč s banánem hodně baví, ale kdyby vás to tolik neoslovilo, tak ty placičky jsou boží třeba i s marmeládou a jogurtem nebo zakysanou smetanou. Fakt mňam!

Tak plácejme placičky, dokud máme z čeho. Jo a myslím, že i na slano by mohly stát za to. Tak dýňovým experimentům zdar a dejte vědět, jestli plácáte a jak vám to chutná.

Původní recept je z blogu What Should I Eat for Breakfast Today - http://whatshouldieatforbreakfasttoday.com/


4 komentáře:

  1. Teda musím to pochválit, naprosto výborný! Ta kombinace je skvělá, nikdy by mě nenapadla :)

    http://www.coloursbynicole.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee tak to mam radost)) Taky mě nadchly))

      Vymazat