19. září 2013

Nepečený cheesecake s banány a burákovým máslem



Chtěla bych pár věcí. Jako třeba být turista v Praze a procházet se po Karlově mostě, nechat si nakreslit svou a manželovu karikaturu, hledat Pražský hrad, nechat si vysvětlit co je to knedlík, dát si knedlo vepřo za třistapade, chtít platit v eurech, děkovat v češtině a mít z toho velkou radost, fotit se u koně, koupit si broušenou vázu, ruskou beranici a český granát, divit se miminům na televizní věži, pěně na pivu a šlehačce na svíčkový a při cestě na letiště hystericky vystupovat na Terminálu 3 a hned na to zmateně hledat v papírech, na dvě zastávky se uklidnit a na Terminálu 1 opět zmateně hledat v papírech. Tak to bych jako já třeba fakt chtěla a bavilo by mě to úplně nejvíc. Pravda je, že v tom v naší rodině nejsem sama, protože můj děda už se několik let baví tím, že si na vánoční procházku vezme sváteční bundu, čepici Reusch a babičku a předstírá, že je Němec. Asi tenhle rok vyrazíme spolu, no. Já budu hrát jeho španělskou vnučku, tak kdybyste nás poznali, tak prosím dělejte jakoby nic. Dík.

Já jako docela často dělám jakoby nic, třeba když mám nahlásit téma bakalářky, uklidit koupelnu nebo vstát na první hodinu. Naposled jsem dělala jakoby nic v den svých narozenin a přišla jsem na to, že tenhle cheesecake je na to fakt super parťák. Nepeče se, jen se tiše zmrazí. Jsem o rok starší?
Jako. By. Nic.

Nakoupit / navážit
  • 3 menší banány
  • 50g rozpuštěného másla
  • 10 digestive sušenek (třeba Tesco, M&S, Robertson)
  • 140ml 40% šlehačky
  • 100g moučkového cukru
  • 400g žervé
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • 240g burákového másla s kousky buráků ("crunchy")


Postup
1) Tak bez trouby, jo? Vidličkou rozmačkáme banány úplně na kaši a jedeme dál. Sušenky také rozbijeme na jemno, smícháme s máslem a natlačíme na dno dortové formy. 

2) Šlehačku našleháme asi tak, aby držela tvar a do jiné mísy prosejeme moučkový cukr, žervé a vanilkový extrakt a mixujeme dokud se nám vše nespojí. V další míse promixujeme burákové máslo, aby nám trochu povolilo.

3) Teď směs z žervé přimícháme do burákového másla, přidáme banány a pak do toho opatrně vmícháme šlehačku. Ach jo, mňam!








4) Vmícháno, promícháno? Tak teď už směs lehce rozetřeme na sušenkový základ a nahoře uhladíme.


5) Ozdobíme banány a do mrazáku tak na 4 hodiny nebo přes noc. Těšíte se? Já jo! Než budete servírovat, tak dort nechte tak půl hodiny v lednici, aby trochu povolil a pak už krájíme a veselíme se.


Máte zmraženo? Dneska se slaví čtvrtek, tak už to jen zabalte a jděte s tím někomu popřát!
Banánovo-burákové kamarádství.


Recept je z BBC Good Food: http://www.bbcgoodfood.com/

5 komentářů:

  1. ooooo tak to je něco pro mě, největšího buráko-máslo-žrouta! :D
    jsem tady poprvé, ale rozhodně ne naposledy, tímhle receptem sis mě získala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Market, tak to mam radost!:) Urcite to zkus, nam to vydrzelo v lednici asi hodinu:D
      Burako-maslo-zroutum zdar!)))

      Vymazat