26. března 2013

Pečené sladké brambory s ananasem



Tak jsem se rozhodla, že už mě zima nebaví a ladím to do oranžovo-žluta a letních lásek. 
Nejlepší asi je se zamilovat na pláži, koupat se v moři, slíbit si lásku na věky, dojemně se loučit a pak na sebe narazit po létě ve škole, dělat jakože nic, prožít zklamání, hlídat si drsnou image, přestat dělat jakože nic, rozříznout citron, propíchnout si uši a na pouti zašlápnout cigaretu. To se všechno ještě může stát! A nebo? 
Nebo jet na prázdniny s rodinou do hor, začít zběsile tančit, dostat se na tajnou party, zamilovat se do instruktora tance, stát se součástí příšerného nedorozumění, objasnit příšerné nedorozumění, odhalit loupežné důchodce, naučit se zvedačku a pak ve finále  nesedět v koutě.
A co vaše plány na léto? 

Já to vidím na Cornetto za dvacku na přehradě s babičkou a dědou a následnou projížďku v nafukovací kánoi. Jo, a taky na tyhle ananasový brambory, protože barvy a protože mňam! 

Nakoupit / navážit
  • 500g sladkých brambor (umýt, ale neloupat)
  • 50g másla (plus trochu na vymazání)
  • 50g třtinového cukru, javorového sirupu nebo medu
  • 2 lžíce pomerančového nebo ananasového džusu
  • 50g ananasu nakrájeného na kostičky
  • trocha mleté skořice a muškátového oříšku



























Postup
1) Tak jako první jde na řadu oranžová. Vodu do hrnce, lehce osolíme a přivedeme k varu. Když bublá, tak přidáme brambory a vaříme doměkka asi 30-45 minut. Teď vyndáme, osušíme, necháme chvíli vystydnout a oloupeme. Oranžová vede!

2) Čas na troubu. Předehřejeme na 200°C a vymažeme pekáč máslem. Brambory nakrájíme na tlustší plátky a naskládáme do pekáče, tak, aby se lehce překrývaly. Bílá do akce! Máslo si nakrájíme na kostičky a poklademe ho na brambory. Jaro vás sleduje a už se chystá!













3) Pokračujeme s cukrem, medem nebo javorovým sirupem. Já zkusila med a spokojenost. Posypeme nebo polijeme, přidáme ananas, zalijeme džusem, posypeme skořicí a muškátovým oříškem a do trouby na 30-40 minut. Sem tam otevřeme troubu, radujeme se z vůně a polijeme sťávou ze dna. Stojí to za to. Jako fakt.


Tak už obvoláváte vaše letní lásky? Na dece se můžete líbat i v kuchyni hele a bez opalováku! Užívejte! 

Recept je z aplikace The Photo Cookbook - Vegetarian.

Žádné komentáře:

Okomentovat