9. prosince 2012

Islandský Grinch



Mám teď na tričku zelený flek. Než se vypere, tak bych něco doporučila. Z fleku.

Mám kamarádku, se kterou se už víc než deset let bavíme tím, že přehazujeme lidem počáteční písmena jména a příjmení. Jakože Čenka Lapková, Plena Asová, Váňa Talentová, Jatka Kandová, Hartin Mula nebo Padek Rospíšil. Tak to bych jakože doporučila a funguje to i když vám není třináct. Nebo je?

Taky bych doporučila Island. Island na kopci, u vodopádu, v řece, pod stanem. A tak nějak ten Island celkově. Když se někdo jmenuje Pavla Ptáčková, tak vás to teď možná zklame, ale to se vám u Islandu nestane. Tak jeďte! A dejte si tam tohle zelený! Je v tom špenát a je to pití! Zdravím zdraví!

Nakoupit / navážit
(na 2 drinky)
  • hrst až dvě čerstvého listového špenátu
  • 2 limety
  • 1 zralé avokádo
  • 1 mango
  • 2-3 jablka (a klidně i pomeranč)






Postup
1) Grinch je rychlovka, klidně ranní místo snídaně nebo večerní místo večeře nebo svačinová nebo nevím. Každopádně rychlovka. Odšťavníme jablka a limety, popřípadě pomeranč a v míse tyčovým mixérem rozmixujeme avokádo, špenát a mango. Zelené trauma?

2) Teď už jen do mixu přimícháme šťávu a promixujeme ještě společně, aby se to spojilo. To je fakt všechno. Už pijete? Jste zdraví? Už chápete Pepka?

Tak vzpomínám na Reykjavík.
S láskou, Pereza

2 komentáře:

  1. ja osobne tohle delam bez spenatu (protoze uz z dob skolni kuchyne cokoli se slovem spenat me dokaze vydesit) ale mozna uz je konecne cas dozrat k lasce ke spenatu.. :) mimochodem, super blog Terko! Jsem fakt nadsena!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha Verčo já hlasuju pro špenát, myslím, že je na čase!))) A děkuju za chválu, mám fakt radost, že se ti blog líbí!)))T.

      Vymazat